Duvel

duvel-v2

ABV = ALCOHOL BY VOLUME
IBU = INTERNATIONAL BITTERNESS UNITS

Bij ons verkrijgbaar:

Standaard assortiment (Fles)

Duvel is een natuurbier met een subtiele bitterheid, een verfijnde smaak en een uitgesproken hopkarakter. Het unieke brouwproces, dat ongeveer 90 dagen duurt, staat garant voor een puur karakter, delicaat bruisen en een aangenaam zoete smaak van alcohol. Naast zuiver bronwater is het hoofdbestanddeel gerst de belangrijkste grondstof in bier. In de mouterij moet gerst vijf dagen ontkiemen, waarna mout overblijft. De kleur van de mout en dus ook van het bier wordt bepaald door de temperatuur. Duvel krijgt zijn typische bitterheid door toevoeging van verschillende aromatische Sloveense en Tsjechische hopsoorten. We gebruiken alleen exclusieve hop die bekend staat om zijn constante en uitstekende kwaliteit. Duvel fermenteert voor het eerst in tanks bij 20 tot 26°C. De brouwer gebruikt hiervoor zijn eigen cultuur. De originele giststam, die Victor Moortgat zelf selecteerde in de jaren 1920, is afkomstig uit Schotland. Na rijping in opslagtanks waarin het bier wordt afgekoeld tot -2°C, is de drank klaar om gebotteld te worden. Dankzij de toevoeging van extra suikers en gist, gist het bier weer op fles. Dit gebeurt in warme kelders (24°C) en duurt twee weken. Daarna gaat het bier naar koude kelders, waar het nog zes weken verder rijpt en stabiliseert. Deze extra lange rijpingstijd is uniek en draagt ​​bij tot de verfijnde smaak en pure smaak van Duvel.

Bekijk dit bier op UNTAPPD:

Deel op Facebook
Deel op Whatsapp

Vertel ons wat jij van dit bier vindt!

Geef een reactie