Mort Subite Kriek Lambic

Kriek

ABV = ALCOHOL BY VOLUME
IBU = INTERNATIONAL BITTERNESS UNITS

Bij ons verkrijgbaar:

Zomer, Tijdelijk assortiment (Fles)

Een echte volbloed Belgische Kriek, de voluit fruitige smaak van verse kersen met die verfrissende zurige twist van lambic. eens per jaar na de oogst worden de Belgische kersen toegevoegd en vervolgens geblend met jonge lambic voor een perfect uitgebalanceerd bier. De naam Mort Subite is frans voor de snelle dood. Benieuwd waarom er zo’n opmerkelijke, niet al te vrolijke naam is gekozen? Dan moeten we even terug naar de jaren 1920, naar een kroeg met veel ambiance in het centrum van Brussel. Elke middag zat het daar afgeladen vol. Er werd gespeeld, moppen getapt en het bier vloeide rijkelijk. Om iedereen op tijd terug op zijn werk te krijgen, vond een slimmerik een nieuwe regel uit, waarin de winnaar in de laatste worp werd bepaald, op leven en dood, à la mort subite. Die versie van het spel sloeg aan, de eigenaar van de kroeg dacht “klinkt plezant” en hij noemde zijn kroeg en het bier dat er werd getapt dan maar Mort Subite. De rest van het verhaal kennen we. Op de website van mort subite staan de spelregels van Pietjesbak mocht je ergens drie dobbelstenen kunnen vinden. De Zennevallei, op een stevige steenworp van de hoofdstad, is de enige plek waar lambic bieren kunnen worden gebrouwen. Enkel daar hangen de wilde gisten in de lucht die verantwoordelijk zijn voor één van de oudste en uniekste biersoorten ter wereld. Tijdens het brouwproces wordt geen gist toegevoegd. Het bier wordt gewoon blootgesteld aan de lucht en de gisten doen er hun ding mee.

Bekijk dit bier op UNTAPPD:

Deel op Facebook
Deel op Whatsapp

Vertel ons wat jij van dit bier vindt!

Geef een reactie